ED LOOGE!reizen naar West- Afrika? Wie zijn wij?

In 2006 besloot mijn dochter te emigreren naar Burkina Faso, haar besluit opende voor mij een nieuwe wereld, de Afrikaanse! Warm in meerdere betekenissen van het woord en arm, straatarm, maar rijk aan oorspronkelijke cultuur en natuur. In 2010 greep ik na een periode van 9 jaar wethouderschap de mogelijkheid aan om een carrière switch te maken. Juli 2010 ben ik met ED LOOGE! Reizen naar Burkina Faso begonnen.

ED LOOGE betekent Let's Go! in Mooré de taal van de Mossi.

Graag wil ik de mensen hier wat laten zien van het leven daar, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan meer ontwikkelingsmogelijkheden voor de Burkinabé!  Zij zullen ons rondrijden en - leiden door hun land, zij tonen ons wat ze met geringe middelen kunnen maken, het hergebruik van goederen is daar uitgevonden.
Als enige witte in een zwart gezelschap! Met hen samen deze reizen vormgeven, vormt voor mij nu een geweldige uitdaging!

In de bedrijfsfilosofie past ook de (financiële) ondersteuning van lokale projecten. Vanaf 2009 steunen we SOSFille Mère, een project voor tienermoeders. Meisjes, die ongewenst zwanger worden en geen partner hebben, worden opgevangen en begeleid. Na de bevalling krijgen ze steun bij de opvoeding van hun kindje én leren ze een beroep, zodat ze op eigen benen leren staan. De producten, die ze maken in het naaiatelier worden hier verkocht.Meer informatie hierover is te vinden op de website www.fasofair.nl
Daarnaast steunen we de Maternelle (kleuteropvang) van Mariam Kaboré in de noloties, een van de armste wijken in Ouagadougou waar geen water en elektriciteit is.
Sinds kort heeft Mariam een eigen website, hierop geeft ze informatie over haar Maternelle en achtergrond informatie over Burkina Faso, www.abeeovb.onlc.fr
Een deel van de opbrengst gaat naar deze projecten.

In 2017 kregen we via oud- reizigers de vraag doorgespeeld of we een samenwerking met Robert Ntale van Cheetah Safaris Uganda zagen zitten. Die zomer hebben we kennis gemaakt met Robert en Uganda en we zijn zeer enthousiast! Uganda is nauwelijks vergelijkbaar met West- Afrika, een weelderige natuur, een goede toeristische infrastructuur (geweldige verblijfplaatsen en heerlijk eten!) en er is veel te zien.  Robert werkt volgens de zelfde principes en we bevelen de reizen naar Uganda dan ook van harte aan. Inmiddels hebben we samen met Robert nog een reis door het oosten van Uganda samengesteld. Hier wonen de Karamadjong, een aan de Massai verwant volk. We vinden het leuk om die culturele variant ook in Uganda aan te kunnen bieden.