Praktische informatie

Visa

Voor alle landen is een visum verplicht. De ambassade van Burkina Faso bevindt zich in Brussel. De  ambassades van Ghana en het consulaat van Benin zitten in Den Haag. De visa voor Burkina Faso is in een dag te regelen. Als u zich 's ochtends voor 12 uur meldt, kunt u 's middags tussen 16 en 17 uur uw paspoort met visum weer ophalen. Twee pasfoto's en twee ingevulde formulieren volstaat. Voor een reis met enkele entree volstaat een visum voor 3 maanden. Kosten kunnen erg wisselen, maar bedragen 70 euro in  2017. Voor het Ghanese visum moet je de eerste keer zelf naar Den Haag, het afhalen, doorgaans een week later, kan je door iemand anders laten doen. Het visum voor Benin kan per post worden aangevraagd.

De aanvraag voor het visum voor Uganda gaat volledig digitaal. Je hebt binnen enkele dagen, soms enkele uren, een formulier dat je bij aankomst in Uganda moet laten zien. Daarna krijg je ter plekke het visum in je paspoort geplakt.

Als je een reis door ons laat organiseren, is het mogelijk de visumaanvraag door mij te laten doen. Hiervoor breng ik een kleine vergoeding in rekening.

Je kunt je visum ook laten regelen door de Visumdienst of ANWB; reken dan naast de directe kosten voor het visum op 75 tot 100 euro extra.


Gezondheidszorg

Zo gaat u goed beschermd op reis met ED LOOGE!

 

Een reis met ED LOOGE naar Burkina Faso en/of omliggende landen is uniek. De indrukken die u hier op doet, blijven u een leven lang bij. Tijdens uw verblijf in Burkina Faso is het oplopen van een reizigersziekte wel het laatste waar u zin in heeft. Toch ligt dit risico op de loer. In Burkina Faso komen namelijk diverse infectieziekten voor die uw vakantie aardig in het honderd kunnen laten lopen. Reizen naar Burkina Faso, een van de armste landen ter wereld, is een avontuur. Gezondheidsrisico’s horen daarbij. Gelukkig kunt u zelf al veel doen om uzelf te beschermen tegen infectieziekten die op uw reisbestemming voorkomen.

 

Voorkom muggenbeten

 

Muggen kunnen veel reizigersleed veroorzaken. U kent ongetwijfeld de ziekte malaria, veroorzaakt door een beet van de malariamug. In sommige gebieden in Afrika is het risico op besmetting met malaria dusdanig groot dat malariapillen geadviseerd worden.

Wist u trouwens dat muggen ook verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van ziektes zoals gele koorts, dengue en chikungunya? Deze reizigersziekten worden door andere muggensoorten dan de malariamug overgebracht.

 

Malariamuggen bijten vooral in de avond en nacht. Muggen die dengue, gele koorts en chikungunya verspreiden, zijn zowel overdag als ’s avonds actief. Voor veel reisbestemmingen in Afrika moet u zo’n beetje 24 uur per dag op uw hoede zijn voor muggen. Een aantal tips om u te weren tegen deze parasieten: slaap onder een klamboe, smeer de onbedekte huid in met een middel dat DEET bevat en draag zoveel mogelijk bedekkende kleding.

 

Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne

 

Infectieziekten zoals buiktyfus en hepatitis A worden verspreid door een slechte hygiëne. Het is daarom belangrijk dat u zorgt voor een goede persoonlijke hygiëne: was regelmatig uw handen, in ieder geval altijd voor het eten en na toiletbezoek. Zorg daarnaast dat u altijd een desinfecterende handgel bij u hebt. Verder is een goede voedselhygiëne erg belangrijk: verkies mineraalwater boven kraanwater of kook kraanwater voordat u het drinkt. Was groenten en fruit in schoon (gekookt) water, kijk uit met onverpakt ijs en rauwe producten. Bekijk meer tips voor een goede voedselhygiëne.


Haal tijdig de benodigde reisvaccinaties

 

Hoewel u een aantal gezondheidsrisico’s zelf kunt verminderen, kan het nodig zijn om reisvaccinaties te halen. Soms zijn reisvaccinaties zelfs verplicht. Zo is de gele koorts vaccinatie bijvoorbeeld verplicht voor Burkina Faso, Mali en Benin. Naast de gele koorts vaccinatie worden voor deze reisbestemmingen ook nog een aantal andere vaccinaties geadviseerd. Wilt u weten welke? Bekijk dan de vaccinatieadviezen voor deze drie landen hieronder.

 

·         Welke vaccinaties heb ik nodig voor Burkina Faso?

·         Welke vaccinaties heb ik nodig voor Mali?

·         Welke vaccinaties heb ik nodig voor Benin?

  Reisvaccinaties maken deel uit van een goede reisvoorbereiding. Vergeet ze niet en ga goed beschermd op reis. Wil je weten hoe Thuisvaccinatie werkt? Lees hier meer over onze werkwijze


Reisverzekering

Zorg dat u goed verzekerd op reis gaat. Nog geen verzekering? Via ED LOOGE kunt u een Special ISIS (kortlopende verzekering) of ISIS continu (doorlopend) afsluiten. Neem contact op voor meer informatie.


Vluchten

Er zijn op dit moment helaas geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vanuit Amsterdam of Brussel op Ouagadougou vliegen. Brussels Airlines vliegt wel rechtstreeks vluchten  vanaf Brussel naar Cotonou (Benin), Entebbe (Uganda) en Kigali (Rwanda) . Turkish Airlines en Royal Air Maroc vliegen vanaf Schiphol met een tussenlanding in Istanbul resp. Casablanca op Ouagadougou. Je bent dan ongeveer 10 uur onderweg (met op de terugweg een vrij lange stop in de nacht). KLM/ Air France vliegt vanaf Schiphol ook met een tussenlanding (in Parijs) en heeft soms gunstige tarieven.

Verdere voorbereiding

Voor een verdere oriëntatie zijn de reisboeken van Bradt Guides (Engelstalig) over Burkina Faso, Ghana, Benin, Uganda en Rwanda heel geschikt.