Routes groepsreizen

 

Rondreis Burkina Faso

Dag 1: Vertrek uit Brussel.   Aankomst in de middag in Ouaga; vervoer naar hotel

 

Dag 2: Eerste kennismaking   met een Afrikaanse hoofdstad. Rondwandeling door de stad, praktische zaken   regelen, de middag is naar eigen inzicht te besteden, bv een bezoek aan  Village d´Artisanal, waar je kunstenaars in hun ateliers aan het werk kan   zien of een bezoek aan een museum.

  


Overnachting in   Ouagadougou

  

  Dag 3: Vertrek naar Bobo om 8   uur. Stop bij Bazolé (heilige krokodillen) en Kokologho (paleis van de   koning),een korte stop in Boni voor de kerk  waar de ingang gemaakt is van een enorm   masker en de meestermaskermaker . Aankomst in Bobo Dioulasso aan het eind van   de middag.

Dag 4-5: Eerste dag: Bobo   Dioulasso, rondleiding door lokale gids: Oude stad, moskee, project van   Gafreh en grote markt. en eventueel een bezoek aan het museum.Tweede dag: we wandelen naar  Koro en de heilige   vissen van Dafra. Koro is een hoog gelegen dorpje van waaruit een prachtig   uitzicht over  de Falaise is. We lunchen bij Ferme   Samandoulougou . Om daar te komen rijd je door een enorme steengroeve waar   het licht speelt met de kleuren van het gesteente.

 

 

 Overnachting in   Bobo-Dioulasso,

Dag 6: Naar Beragoudougou,´s ochtends kunnen we de fabriek van Wouol nog bezoeken. Wouol is een zeer grote  boerenassociatie, waar verschillende soorten fruit gedroogd worden o.a. voor de export. Alles is biologisch en fairtrade. Ze hebben ook een winkeltje waar je zelf hun producten kan kopen.Daarna wandeling naar en beklimming van de Dômes de Fabedougou en Cascades de Garguela met picknick

  Overnachting in   Beragoudougou

Dag 7:  ´s Ochtends  is er de mogelijkheid voor wie dat wil een   wandeling te maken door een klein vogelreservaat direct bij het campement.   Recente onderzoeken komen met tellingen van ruim 60 verschillende soorten   vogels. Daarna ontbijten we. Op zondag is er een   grote markt in Banfora waarbij de verkopers van heinde en verre met hun   spullen aan komen wandelen. Erg de moeite waard om zelf op het gemakje eens   over de markt te lopen. Na de lunch rijden we door naar Sindou, waar we de Pics   de Sindou kunnen bekijken/ "beklimmen"..

Overnachting campement Sindou.

Dag 8 &9: We vertrekken op tijd   om zo vroeg mogelijk aan de pittige wandeling kunnen beginnen. Bezoek aan   Niansogyny (voldoende water meenemen en een paar goede schoenen, geen   slippertjes). Niansogyny wordt ook wel Petit Pays Dogon genoemd, een klein, nu   verlaten dorpje op een beschutte plek op een heuvel. We lunchen en rijden dan   terug naar Banfora waar we in een prachtig hotel (met zwembad) lekker kunnen  bijkomen.

  Op dag 9  kunnen we even lekker bijkomen in een   prachtig hotel of zelf wat rondstruinen door Banfora. 's Middags kunnen we   nog een bijzonder dorpje bezoeken waar vrouwen manden vlechten in ruimtes   onder de grond, om het rit voldoende vochtig te houden. We sluiten de dag af   met een boottochtje op het meer van Tengrela, waar we op zoek gaan naar de   nijlpaarden

 

 

 

Overnachting in Banfora

Dag 10: Na het ontbijt  vertrekken we naar Gaoua met op de route   bezoek aan werelderfgoed Lorepeni. Lorepeni is een stenen ruïne uit de 14 de   eeuw , die midden in het oerwoud staat. Over de functie van dit gebouw doen verschillende verhalen de ronde.

Dag 11& 12: Gaoua,start met bezoek   aan het museum de Poni. De toelichting van de gids geeft een goede inkijk in   de rijke cultuur van de Lobi, daarna met lokale gids naar het koninkrijk   Obiré, haar heiligdommen en een wandeling door een dorpje van de Fan en mogelijk op audiëntie bij de koning.  Eventueel   bezoek aan de gouddelfsters en de lokale goudmarkt (deze wordt eenmaal per 6   dagen gehouden), the “chief” van een  grote Lobifamilie, bezoek aan   fetîcheur(heilige man), mandenvlechtsters en houtbewerkers, in Gaoua nog   bezoek van Association des Femmes, toelichting op hun activiteiten, behalve   het brouwen van dolo (lokaal bier) en het maken van zeep, worden er   minikredieten verstrekt en wordt voorlichting gegeven over meisjesbesnijdenis. Het bezoek eindigt in hun café, proef gerust de dolo en voel je   thuis

   

Overnachting in Gaoua, 

 Dag 13: Vertrek uit Gaoua,   bezoek Diebougou (Les Grottes). Les Grottes  zijn in de koloniale tijd uitgehouwen door Burkinabé in opdracht van   de Fransen. Hier heeft een Frans regiment zich jaren opgehouden. Aan de   andere kant van de heuvel is een steengroeve waar mannen de `bakstenen`staan   uit te houwen met een eenvoudige bik. Lunch in Leo.. Aankomst in wildpark Nazinga in de namiddag. We logeren midden in het park vlakbij een grote   waterpartij en een uitkijkpost. Dierenbezoek gegarandeerd.

  Overnachting in   Nazinga

Dag 14 &15: Nazinga,tour door het   park met gids; Tip: neem plaats op het dak van de auto,waar je  beter uitzicht hebt en mooie foto's kan   maken.Na de lunch vertrek   naar Tiébélé.

Dag 15: rondleiding   door het Cour Royal  van de  lokale gids. Fietstocht naar   pottenbakkersdorp Bounkou met gids. (dit kan ook per auto) Mogelijkheid tot   het volgen van een  workshop. Bekijken   van een traditionele goudmijn en een wandeling door het goudzoekersdorp

  Overnachting in   Tiébélé,

Dag 16 &17:  Na het ontbijt  vertrek naar Ouaga.

Ouaga, vrij te   besteden, alles waar je nog niet aan toe gekomen bent bv een bezoek aan  Village d'Artisanal, waar je  vele   kunstenaars aan het werk kan zien in hun atelier. Vandaag is de gehele dag   vrij te besteden, wellicht even bijkomen van alle indrukken aan de rand van   een zwembad of een wandeling door het grootste stadspark van West Afrika, een   workshop of een bezoek aan het recent geheel verbouwde muziekmuseum (zeer aan   te bevelen.. of gewoon relaxen. 

's Avonds  vertrek uit Ouaga.

    Overnachting in   Ouagadougou

  Dag 18: Aankomst in Brussel of   Amsterdam vroeg in de ochtend

Festival Fespaco wordt bezocht na afloop van de rondreis.

De Maskerreis wordt in omgekeerde volgorde gemaakt en eindigt met een aantal extra dagen in Dedougou.

  Overnachting in vliegtuig


  

 Rondreis Burkina Faso en Benin

Dag 1: Vertrek uit Nederland/ België, aankomst in Ouaga

Dag 2 en 3: Ouaga, (oriëntatie)wandeling door de stad; (weer) wennen aan de   hectiek van de Afrikaanse stad, een workshop volgen, oude bekenden opzoeken,   een bezoek aan het Village of wellicht even bijkomen in een zwembad.

Bezoek aan het beeldenpark in Laongo, een galerie in de buitenlucht   met sculpturen van internationale kunstenaars uit graniet gehouwen. Lunchen   bij de geitenboerderij Loumbila. Middag vrij te besteden.

Optie :bezoek aan de géricheur Managr Naaba Sanaam, el Hadj Bikienga,   ambassadeur van de Vrede in Kolokom. In de middle of nowhere heeft deze géricheur   (genezer) een dorp uit de grond gestampt met scholen, moskee en ziekenhuis.   hij behandelt zieken uit geheel West- Afrika gratis en leeft van de giften   die hem geschonken worden.

overnachting in Ouagadougou

 

  

Dag 4,5:  Vertrek naar Kaya met stop in Manega, het Mossimuseum . Bezoek aan de   markt in Kaya, , de Hall des Artisans en het Maison des Artisans. Bezoek aan   de leerbewerkers

Bezoek aan de lokale "hoog"ovens, die op de lijst van  Unesco komen en het buitenmuseum gefinancierd door het Prins Clausfonds.

  Overnachting in Kaya
  


  

Dag 6,7: Vertrek naar Dori met een stop in Bani om(de 7!) moskeeën te bezoeken.

Bezoek aan de kleurrijkste noordelijke veemarkt met Peul, Kel- Tamashek (Toeareg)  en Fulani. Niet   alleen de (vee)markt is het bezoeken meer dan waard, maar de bezoekers van de   markt zijn op hun kleurrijkst uitgedost, zeer fotogeniek. Eventueel een bezoek aan de dorpen in de omgeving van Dori

 Overnachting in Dori

Dag 8, 9: Door het droge oosten rijden we richting zuiden, het eerste deel van   de weg is geasfalteerd, daarna de beroemde piste. In deze streek komen maar   weinig toeristen

 Fada is een gewone provinciestad op een kruispunt van   belangrijke internationale routes. Het gewone dagelijkse leven in een Burkinabese provinciestad eens rustig observeren, je laatste kans voor het vertrek naar Benin.

  Overnachting i Fada N´Gourma
  

Dag 10: Vandaag passeren we de grens met Benin en rijden we door naar het   grootste wildpark Pendjari in West Afrika. Een grensovergang in Afrika is altijd een belevenis. 

  Overnachting in wildpark Pendjari (Benin)


Dag 11: Safari in Pendjari,hier hebben klanten recent nog een leeuwin langs zien wandelen. Na de lunch vertrek naar Nati

  Overnachting in Natitingou

 Dag 12: Wandeling in en rondom Koussou Koingou, bezoek aan de Tata Somba, de "huizen van mijn vader". Tata's zijn prachtige lemen "kasteeltjes", binnen slapen de dieren en opa en oma, boven op het dak heeft iedereen zijn eigen slaapkamer onder een rieten dak.


  

  Overnachting in Koussou Koingou

 Dag 13: Terug naar Nati

  Overnachting in Natitingou

Dag 14:een flinke autorit, maar door een prachtig groen heuvellandschap, wat   een verschil met het vlakke droge oosten van Burkina Faso.

Dag 15 en 16: Abomey is historisch van enorm groot belang geweest. De koningen van Dahomey waren hier gevestigd, ze waren de grootste slavenhandelaren van de  gehele regio. Bezoek aan het Musee Historique (rondleiding en toelichting op de (nogal bloeddorstige) geschiedenis van het koninkrijk),´s middags de  mogelijkheid om op eigen gelegenheid de stad verder te bekijken, mooie Portugese huizen, de gezellige markt enz.

Op de tweede dag lopen we een stuk van de route die de slaven ooit liepen op weg naar de kust (Ouidah) onder begeleiding van een gids.

  Overnachting in  Abomey


  

Dag 17:  vervolgen onze weg naar Ganvié. Met de piroque gaan we het laatste stukje over het Lac Nakoie. Overnachting in een van de vissersdorpjes op het meer. Lac Nakoie was de enige plek waar ontsnapte slaven zich konden   verstoppen voor de slavenhandelaren. Het meer was destijds meer een moeras,   een bron van malaria. Blanken hielden zich daar liever niet op. Tegenwoordig  speelt het leven zich geheel af op het water, een drijvende markt, een   schooltje, iedereen heeft een piroque.

  Overnachting in Ganvié

  Dag 18, 19, 20:  Via de route de Pecheurs rijden we naar Ouidah. In Ouidah werden de   slaven voor transport naar Amerika bijeen gebracht. Behalve door het  monument voor de slavernij is Ouidah ook   bekend vanwege de Voodoo.

In Ouidah draait (bijna)alles om de geschiedenis van de slavernij; bezoek aan maison du Bresil, vroeger het fort van de Portugezen en het huis van de Portugese gouverneur de Souza, bezoek aan het, het bois sacré,we bekijken een gebeeldhouwde boom waarin de geschiedenis is vereeuwigd en nemen een kijkje bij de marchée de fetiches en bij de fetîcheur zelf.

Bezoek aan het Musee Historique de Ouidah.  De Nederlandse pijpenkoppen liggen in de vitrines. Met een beetje zoeken kan je ze later zelf op het strand vinden.

We lopen naar de kust over de route des Esclaves, vol monumenten ter  nagedachtenis aan de miljoen mensen die hier ooit zijn afgevoerd. Op het  strand staat de Porte de Non Retour, de poort waar je nooit meer door terugkomt.

 Om even bij te komen kan je een duik nemen in het zwembad bij de kust (de oceaan is hier doorgaans erg woest en kent een sterke stroming). Tevens is de mogelijkheid om de Franse    begraafplaats te bezoeken.  

  Overnachting Ouidah

  Dag 21,22:  De volgende morgen vertrekken we na het ontbijt naar Grand Popo, hier   zijn nog verschillende musea te bezoeken (da Silva, Ethnographique en Houmé,   de grote markt in Adjara, maar verder volop de gelegenheid even bij te komen   van alle indrukken en te wandelen langs de oceaan.

  Overnachting in Grand Popo   

 Dag23: Vlucht in de avond, de volgende ochtend aankomst in Brussel


  

  


  

Textielreis, programma

Dag 1:Vertrek vanaf Brussel, aankomst in Ouagadougou in de middag of avond

Dag 2: Kennismaking met een Afrikaanse stad, bezoek aan een lokale markt,   eventueel aankoop van pagnes voor de voering van de tas of voor het   (laten)maken van kleding. Bezoek aan een naaiatelier en/ of Vlisco winkel, de   grote Nederlandse leverancier van Afrikaanse blokprints.

Bezoek aan Centre Artisanal, kunstenaars aan het werk, afspraken   maken voor de komende dagen, maar vooral inspiratie opdoen.

  Overnachting in Ouagadougou

 


Dag 3:Naar Kaya, de leerbewerkersstad in het noorden. 's Middags gaan we   met de leerwerkers aan het werk, we kleuren het leer en  leren hoe we het leer soepel kunnen krijgen.   We nemen ook een kijkje in het naaiatelier, zodat we zien waar onze lappen leer   verder tot tas gemaakt worden.

  Overnachting in Kaya
Dag 4:   Terug naar Ouaga. We nemen een kijkje in een fabriek waar de katoenen   draden geverfd worden en kijken rond bij Village d'Artisanal, waar ruim 60   kunstenaars in hun eigen atelier aan het werk zijn.. Behalve textiel werken   hier ook bronsgieters, houtbewerkers etc.

  Dag 5:  We worden vandaag ontvangen door een vrouwenassociatie, waar op   traditionele wijze pagnes geweven worden, op smalle bandweefgetouwtjes of   iets bredere weefgetouwen. Hier leren we met indigo deze pagnes te kleuren,   zodat we met een zelfgeverfde doek 's avonds weer naar het hotel kunnen.
Dag 6: De hele dag zijn we zelf aan de slag, we beschilderen een bogolan met   plantaardige verfstoffen, die vooraf gekocht zijn op de markt. Ook deze doek   kan je later mee naar huis nemen.

 

  Overnachting in Ouagadougou

  Dag 7: We vertrekken naar het zuiden en bezoeken Tiébélé, maar we gaan ook   zelf aan de slag op het veld om katoen te plukken. Dit werk wordt door grote   groepen vrouwen meestal gezamenlijk gedaan.

  Overnachting in Tiébélé


  

Dag 8:  We rijden door naar Nazinga, het wildpark aan de andere kant van de   hoofdweg naar Ghana. aan het eind van de middag maken we een safari.  

  

  Overnachting in Nazinga

  Dag 9:  's Ochtends vroeg kunnen we nogmaals een rit door het park maken. Het   mooiste overzicht heb je als je boven op de auto's plaats neemt en rondom kan   kijken en foto's maken. Na de lunch vertrekken we weer naar Ouaga.

  Dag 10 en 11:  We regelen onze laatste zaken, halen eventueel bij het naaiatelier onze jurken oid op (wellicht moet er nog wat worden aangepast), kunnen eventueel   nog een workshop batikken volgen of even relaxen na een intensieve reis bv  in een zwembad. U kunt ook nog naar de  Nederlandse Vlisco winkel, het bedrijf uit Helmond vervaardigt al een eeuw blockprints (uitsluitend)voor de West Afrikaanse markt. of een bezoekje aan   het kleine atelier van weefster Jeanne Lompo, ze maakt geïnspireerd op de   oude traditionele pagnes prachtig gekleurde moderne pagnes.
's Middags checken we in, zodat we 's avonds met uitsluitend handbagage een gemakkelijke en vlotte boarding hebben. Tussendoor is nog voldoende tijd om iets leuks te doen.


  Overnachting in Ouagadougou  

  Dag 12

Aankomst in Brussel in de vroege ochtend


 

                                                                                            

                                          Reizen naar West- en Oost -Afrika

Arrival and departure at Entebbe International Airport:

 

BEST OF UGANDA – 17days/16nights

Day 1: ARRIVAL AT ENTEBBE INTERNATIONAL AIRPORT TRANSFER TO HOTEL/LODGE

On arrival at the Entebbe International Airport, you will be warmly welcomed by our guide from Cheetah Safaris and then transfer to your accommodation for an overnight. Overnight at: papyrus Guest House or Lake Victoria view Guest house (B/B)

DAY 2: MABAMBA SHOE BILL EXPERIENCE AND NGAMBA CHIMP EXPERIENCE.                                              Today after breakfast, you will drive to Mabamba swamp where you will do a canoe ride to look for one of the most endangered bird species the shoebill. After the canoe ride, you will drive to UWEC headquarters where you will be transferred to Ngamba Island by a speed boat. In the evening, you will transfer back to Entebbe for your overnight.                                                  Dinner and overnight: papyrus Guest House or Lake Victoria view Guest house (B/B)

Day 3: ENTEBBE CITY TRANSFER TO JINJA THROUGH SEZIBWA FALLS                           Early morning breakfast at 7:00 am, you will do a brief city tour around Entebbe and the botanical gardens and later transfer to Jinja city for your long day adventure. Mid way enroute, you will have a stopover at Sezibwa falls located in Mukono city which is just an hour’s drive from Kampala city. Do a mini hike to the top of the falls and later continue to Jinja.                     Dinner and overnight: The Black lantern or similar (B/B)

Day 4: IN JINJA (The Adventure Capital of Africa)                      Today after breakfast, you will go for white water rafting (optional). Later you will go for a city tour around Jinja starting from railway station that used to connect Uganda to Kenya, Golf course which has a magnificent view of Lake Victoria, Hindu temple, Botanical gardens among others. Return to your lodge for lunch and in the evening you will go for an evening boat cruise at the source of the Nile.                    Dinner and overnight: The Black lantern (semi tented bandas) or similar (B/B)

 

Day 5: JINJA – TRANSFER TO SIPI FALLS IN KAPCHOR       Have an early morning breakfast and then transfer to your lodge in Moroto. Enroute, you will have a stopover a visit the famous NYERO ROCK paintings. Thereafter, proceed to your lodge in Moroto. In the evening, you will do mini hike to the falls in Sipi and later return to your lodge for an overnight.                                 Dinner and overnight at: Home of friends (deluxe rooms) or similar (B/B) 

 

DAY 6: TRANSFER TO PIAN UPE GAME RESERVE      Have an early morning breakfast, transfer to pian Upe game reserve, where you will do a game drive and bird watching experience within the game reserve. On the game drive, you will have a chance to see some carnivores like the Jackals, Civets, Spotted hyenas, Serval, Leopards, Cheetahs, and Wildcats. Primates that you might come across include Vervet monkeys, Patas monkeys and the Olive baboons. And during the game drive, you will also come across the following animals: Topis, Cape buffalo, lesser kudu, Bright’s gazelle, ostriches, eland, Roan antelope, Blue and common duiker, Günther's dik-dik, Klipspringer, Waterbuck, Uganda kob, Bohor and mountain reedbuck, Rock hyrax, Aardvark, Crested porcupine, Hare and the Four-toed hedgehog. Later drive back to your lodge for an overnight.           Dinner and overnight at: Karamoja safari camp (safari tents) pian Upe or similar (B/B) 

 

Day 7: IN PIAN UPE GAME RESERVE                                            Have an early morning breakfast, do another bird watching experience within the reserve and later after exhausting all options with the game reserve you will proceed to your lodge in Moroto. Return to the lodge and relax until dinner or do another evening bird watching within the game reserve. Dinner and overnight at: Karamoja safari camp (safari tents) pian Upe or similar (B/B) 

 

DAY 8: TRANSFER TO  MOROTO                                                       Today after breakfast, you will transfer to Moroto where you will arrive later on in the afternoon. Check in and later after having lunch you will visit Moroto Museum/Karamoja Cultural Museum which is located at the foot of Mount Moroto in Moroto town. It has aspects of colonial and pre-colonial history of Karamoja displayed including the migrations, famine, warrior life and cattle smuggling, gun warfare among others.                      Dinner and overnight at: Karamoja safari camp (safari tents) Moroto or similar (B/B) 

 

DAY 9: VISIT THE KARAMAJONG VILLAGE           Today after breakfast, you will visit the Karimojong village where you will interact with the local communities of the normad warriors, Involve yourself in Karimojong culture. You will spend the afternoon participating in traditional games, daily activities as preparing staple foods, harvesting, beading, learning, dance, how to shoot bow and arrow and traditional friendly wrestling.                   Dinner and overnight at: Karamoja safari camp (safari tents) Moroto or similar (B/B) 

 

Day 10: KARAMOJA SAFARI CAMP – KIDEPO VALLEY NATIONAL PARK                         After enjoying your early breakfast, we shall visit the Ike tribe and thereafter you will proceed to Kidepo where you will arrive later on in the afternoon/evening. In the evening you will do a game drive within the park to look out for the animals like leopards, lions, jackals, etc.            Dinner and overnight at: Kidepo Savannah Lodge (safari tents) or similar (B/B)

 

Day 11: IN KIDEPO SAVANNAH LODGE             After early breakfast, we shall do a morning game drive within the park to look out for animals such as Cape buffalo, lesser kudu, Bright’s gazelle, ostriches, eland, Roan antelope,  Later in the evening you do another evening game drive within the park.After the amazing experience, you will descend to your vehicle and drive back to your lodge.     Dinner and overnight at: Kidepo Savannah Lodge (safari tents) or similar (B/B)

 

DAY 12: TRANSFER BACK TO MURCHISON FALLS NATIONAL PARK.                            Today after an early morning breakfast at 06:00am, we shall embark on our journey to Murchison falls national park. Enroute, we shall have several stopovers to take pictures and also have lunch. You will arrive at your lodge later on in the evening, check in and later have dinner.              Dinner and overnight: Fort Murchison lodge (self contained rooms) or Heritage safari Lodge (B/B)

 

Day13:IN MURCHISON FALLS NATONAL PARK.                       Early morning, you will go for an early game drive on the northern bank of the Victoria Nile. During the game drive, you will have a chance of viewing large herds of Cape buffalos, African elephants, warthogs, towering Rhodschild giraffes, bushbucks, kobs, oribis, hartebeests, spotted hyenas and if lucky you might spot the leopard. Your guide will have a better idea where to find the lions. You will spend most of the morning trying to exhaust all the option in the park.Return to the lodge and relax until lunch time.                      In the afternoon, you will take a boat cruise up stream to the bottom of the falls. En route, you will see at large schools of hippopotamuses, large Nile crocodiles, mammals quenching their thirst and lots of aquatic birds at the bank of Nile. You will stop a few meters from the falls and hike to the top of the falls (Uhuru & Murchison) to have a better view of the mighty cascade where the Nile squeezes through an 8 meters wide gorge and plunges with a thunderous roar into the “Devil’s Cauldron”, creating a trademark rainbow. Thereafter, you will walk to the parking area where your driver-guide will be waiting for you and transfer to the lodge for an overnight                                                       Dinner and overnight at: Fort Murchison lodge (self contained rooms) or Heritage safari Lodge (B/B)

 

Day 14: TRANSFER TO ZIWA RHINO SANCTUARY            Have a relaxed breakfast, we will transfer to Ziwa Rhino sanctuary (covers an area of about 70 km 2); located in Nakitoma Village - Nakasongola District -in the Kafu River Basin, for White Rhino tracking. You will arrive in time for lunch, check in and later in the afternoon, you will go for white rhino tracking at the sanctuary.                              Dinner and overnight at: Ziwa Rhino Guest House or similar (B/B)

DAY15: TRANSFER TO KAMPALA
Early morning breakfast at 7:00 Am, you will transfer to Kampala city. You will have a stopover at Kasubi Royal tombs where you will have a chance to visit the grave yards for the former kings of Buganda such as Kabaka Mutesa 1, Mwanga, Daudi Chwa and Mutesa 11 and also other royal princess. Later you will proceed to your lodge within Kampala. In the evening, you will go for a tour of a local handicraft village within Kampala and later return to your lodge for dinner.                                         Dinner and over night: Nyumbani hotel or similar (B/B)

Day 16: IN KAMPALA AND VISIT WAKALIWOOD                      Have an early morning breakfast, visit the parliament of Uganda. Later you will visit WAKALIHOOD. We shall visit the slum areas of wakaliga to meet the famous film makers of wakalihood. You will spend some time with the directors showing you how they make their films, take pictures and later drive back to your lodge/hotel for your overnight.     Dinner and overnight at: Nyumbani hotel or similar (B/B)

 

Day 17: TRANSFER TO ENTEBBE INTERNATIONAL AIRPORT FOR YOUR DEPARTURE FLIGHT.        Today after breakfast, depending on your flight details we shall transfer you to Entebbe international airport for your flight back home

                                                  ****END OF SERVICES****

 


 

 

 

  

  SERVICES INCLUDED:


-      Park entrance fees as indicated in the itinerary

-      A 4x4 Vehicle driven by an English speaking driver/guide. Exclusive use of vehicle.

-      All activities as included in the itinerary

-      Mineral water on route except during meals.

-      Pick up and drop off at the airport.

-      All transfers as per the itinerary

-      All the accommodation based on bed and breakfast( No Meals provided)

SERVICES NOT INCLUDED:

  • International  flights in and out of the country.
  • All      services not indicated in the itinerary (any of the optional activities).
  • Drinks:      sodas, wines, whiskies, brandies, beers, etc.
  • Ugandan visas: single entry visa costs US$50 and it is required for all countries that require      visas for Uganda (principle of reciprocity). Under the new application      process, all visas must be applied online at least two weeks prior to      travel: https://visas.immigration.go.ug
  • Medical      and travel insurance
  • Tips, telephone expenses, etc.